02/11/2018 | 11:05
"Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων δε θα ξεπεράσουν το 3%-5%"
"Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων δε θα ξεπεράσουν το 3%-5%"
Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα των οχημάτων διαμορφώνονται από τον ανταγωνισμό των εταιρειών και την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και αυτό δείχνει να προσδιορίζεται περίπου στο 3% με  5%. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας για το θέμα στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝT1 "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη.   
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατέρριψε τις φημολογίες περί υπερβολικών αυξήσεων. Τόνισε ότι η κάθε ασφαλιστική εταιρεία θα σκεφτεί τον ανταγωνισμό προτού προβεί σε αποφάσεις. Προσδιόρισε ότι οι όποιες αυξήσεις τοποθετούνται χρονικά  από το νέο έτος και αιτιολόγησε ότι αυτές οφείλονται στην άνοδο των ζημιών εξαιτίας της αύξησης της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, μετά από πολλά χρόνια μείωσής της η οποία ήταν και η αιτία της πτώσης των ασφαλίστρων.
Η επάνοδος των οχημάτων στους δρόμους τον τελευταίο 1,5 χρόνο αύξησε τις ζημιές οπότε αλυσιδωτά οδηγούν στις επικείμενες αυξήσεις που από τις έως τώρα ενδείξεις δείχνουν να διαμορφώνονται γύρω στο 3%-5%.    
Ακόμα, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κατέρριψε τις αναφορές για υπέρογκες αυξήσεις, εξηγώντας ότι ο ανταγωνισμός  στην αγορά και η λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας αποτελούν ανάχωμα σε οτιδήποτε υπερβολικό και μη ενταγμένο στους  κανόνες της αυτορρύθμισης. 
Επίσης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου προσδιόρισε ότι η μείωση των ασφαλίστρων από το 2009 έως σήμερα μπορεί να ανήλθε και σε 47%, εξαιτίας όπως προαναφέρθηκε της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.  Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τηλεοπτικής συζήτησης επισημάνθηκε και η σημασία της παραμετροποίησης των ασφαλίστρων σε σύνδεση με το προφίλ του κάθε οδηγού, που όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου σήμερα ισχύει και εφαρμόζεται στην ελληνική αγορά αλλά καταλαμβάνει μικρό ποσοστό γύρω στο 20% του συνόλου. 
 
Tags: Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση , ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 650 φορές

Σχετικές Ειδήσεις