tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Οι έμμεσοι φόροι απειλούν τα οικογενειακά εισοδήματα

Νέες επιβαρύνσεις θα έχουν τα νοικοκυριά, εξαιτίας του πακέτου των αυξημένων έμμεσων φόρων που αναμένεται να πάει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Νέες επιβαρύνσεις θα έχουν τα νοικοκυριά, εξαιτίας του πακέτου των αυξημένων έμμεσων φόρων που αναμένεται να πάει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό που φαίνεται έως τώρα είναι ότι θα βάζουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη οι κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς θα πάρει την ανιούσα ο φόρος στα καύσιμα.

 

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με  πληροφορίες, προτίμησε να πέσει το βάρος στη βενζίνη, αντί στο πετρέλαιο κίνησης.

Έτσι ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο, φέρνοντας στα κρατικά ταμεία 200 εκατ. ευρώ, αντί για 100 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με τη μέση λιανική τιμή να σκαρφαλώνει στα περίπου 1,49 ευρώ. Η επιβάρυνση στο πετρέλαιο κίνησης δεν θα ξεπεράσει τα 3 με 4 λεπτά το λίτρο και η μέση λιανική τιμή αναμένεται να συγκρατηθεί στα περίπου 1,08 ευρώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, έρχονται αυξήσεις και στα υπόλοιπα καύσιμα, δηλαδή σε πετρέλαιο θέρμανσης, αέριο και υγραέριο.

 

Οσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα του πακέτου των έμμμεσων φόρων, είναι τα εξής:

 

ΦΠΑ στο 24%, με αποτέλεσμα την ανατίμηση πολλών προϊόντων και αγαθών, ενώ θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, μπύρα, ενώ θα ανέβουν ο καφές, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η συνδρομητική τηλεόραση. Ούτε ο τουρισμός θα μείνει ανεπηρέαστος καθώς αναμένεται να επιβληθεί ειδικό τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

 

Πηγή : www.iefimerida.gr