tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Όλα ομαλά στο δημοψήφισμα

Η ενημέρωση από το ΥΠΕΣ στις 10 το πρωί ήταν ότι η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά

Ομαλά εξελίσσονταν η ψηφοφορία στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, ενώ η ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 21:00. Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά της 25ης Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση από το ΥΠΕΣ στις 10 το πρωί ήταν ότι η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, σε όλα τα εκλογικά τμήματα υπάρχει το απαραίτητο εκλογικό υλικό, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους εκλογικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

 

Πηγή:in.gr