tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη διπλή δολοφονική επίθεση

Αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε την επίθεση με ανακοινώσεις και δηλώσεις.

Αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε την επίθεση με ανακοινώσεις και δηλώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δικαιοσύνη, την πολιτεία και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

 

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» αναφέρει η ΝΔ.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο αναφέρει: «Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».

 

Το ΠαΣοΚ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης» .

 

 Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».

 

«Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΛΑ.Ο.Σ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή άνανδρη δολοφονία των 2 στελεχών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α.

Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».