tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ομαλά η πορεία για το Πολυτεχνείο

Επικεφαλής της Πορείας ήταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων από τη δικτατορία.

Ομαλά ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επικεφαλής της Πορείας ήταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων από τη δικτατορία.

 

Οργανώσεις κομμάτων, Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους του Κέντρου της Αθήνας.

 

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για το Πολυτεχνείο καθώς και για το φασισμό.

 

 

Νωρίτερα, μπλοκ από τους φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησε προσυγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

 

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν 150 άτομα της ΠΑΣΠ, η οποία κατέχει τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 

 

Μετά την πορεία μικρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και στην οδό Αλεξάνδρας, όπου οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μια προσαγωγή.

 

Μια γυναίκα δέχτηκε, στα Εξάρχεια χτύπημα φωτοβολίδας ευθείας βολής η οποία  σφηνώθηκε στο αριστερό γόνατό της. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε άσχημη κατάσταση.

 

ΣΒ