tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Όμιλος Καστελόριζο: Απάντηση στην κρίση με νέο κατάστημα

Με ένα νέο εστιατόριο, το Ramino , που θα ανοίξει στην Γλυφάδα τον άλλο μήνα, ο Όμιλος Καστελόριζο σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ...

Με ένα νέο εστιατόριο, το Ramino, που θα ανοίξει στην Γλυφάδα τον άλλο μήνα, ο Όμιλος Καστελόριζο σας προσκαλεί σε ένα  ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, με το κάθε ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει με τη δική του ταυτότητα, με σεβασμό και πίστη στην ίδια άριστη ποιότητα εδώ και 33 χρόνια.


Υπό την εποπτεία του προέδρου Αντώνη Σταύρου το επιτελείο των chefs έχει δημιουργήσει  απόλυτα ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, με βασικά συστατικά τις φρέσκες πρώτες ύλες διαλεγμένες μία προς μία, στηρίζοντας πρωτίστως τα ελληνικά προϊόντα, προσφέροντας νόστιμες και υγιεινές επιλογές, προσαρμόζοντας παράλληλα με την κρίση οικονομικές τιμές στα ποιοτικά πάντα μενού. Από το πρώτο εστιατόριο τη δεκαετία του ΄80 στις Τζιτζιφιές, ο Όμιλος προχώρησε ανοίγοντας το  Καστελόριζο στην Κηφισιά, προσφέροντας τους θησαυρούς της θάλασσας, με το  δεύτερο στην Βάρκιζα να απευθύνεται στους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.

Συνεχίζοντας, άνοιξε  με επιτυχία το τρίτο εστιατόριο    στους Ορίζοντες Λυκαβητού, προσφέροντας  στους πελάτες  κυριολεκτικά  την Αθήνα «πιάτο», ενώ  ακολούθησε το τέταρτο  το Όμικρον στην Νέα Ερυθραία, με την  Αληθινή Κουζίνα και το εντυπωσιακά ατμοσφαιρικό του κήπο. Κατόπιν άνοιξε το πέμπτο το Κ Grill για τους κρεατολάγνους, το έκτο το Ρακί Μεζέ, ειδικά για θαλασσινά, καλή ρακή και ωραία ζωντανή μουσική, ενώ στο έβδομο το Mezze Glyfada, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τους πιο νόστιμους ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες και την κρητική ρακή. Σήμερα, στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης και παρά την κρίση, ο Όμιλος ανοίγει τον άλλο μήνα το όγδοο εστιατόριο το Ramino, στην καρδιά της εμπορικής αγοράς της Γλυφάδας, με σπαγγέτι, πίτσα, ριζότο, κρέας και πολλές εκπλήξεις.

Να σημειωθεί, ότι η ιστορία του Καστελόριζου ξεκινά από τη δεκαετία του ΄80,όταν ο ιδρυτής Αντώνης Σταύρου,   παιδί πολυμελούς οικογενείας από την Ήπειρο, ξεκινά εργαζόμενος σε μια ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές.  

Σήμερα, έχει φτάσει να διοικεί έναν όμιλο επιχειρήσεων εστίασης και ιχθυοκαλλιεργειών, αποδεικνύοντας, ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας, είναι η προσωπική ενασχόληση της οικογενείας, αλλά και η συνεχής παρακολούθηση της λειτουργίας τους. Στο μεταξύ, ο Όμιλος Καστελόριζο χάρη στις αποτελεσματικές κινήσεις της διοίκησης κατόρθωσε να παρουσιάσει κερδοφορία σε μια ακόμα δύσκολη διαχειριστική περίοδο από 01/01/2014 μέχρι 31/12/2014 και αναμένεται να συνεχιστεί η κερδοφορία της εταιρείας στην χρήση του 2015. 

Για το έτος 2014 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε 6.537.490 € έναντι των 5.440.850 € το έτος 2013. Τα μικτά κέρδη το 2014 ανήλθαν σε 2.551.617 € έναντι των 2.161.517 € το 2013 και τα καθαρά κέρδη χρήσεως προ φόρων ανήλθαν σε 424.717 € έναντι 80.903 το 2013.

 

Οι βασικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες της εταιρείας εκτιμώνται ικανοποιητικοί.

Ενδεικτικά αναφέρονται: 

 

Α) Οικονομικής διάρθρωσης: 

1) Κυκλοφορούν ενεργητικό/σύνολο ενεργητικού: 36,65% (μεταβολή 1,75% από το 2013)

2) Ίδια κεφάλαια/σύνολο υποχρεώσεων: 164,81% (μεταβολή 63,71% από το 2013)

3) Ίδια κεφάλαια/πάγιο ενεργητικό: 99,40% (μεταβολή 21,26% από το 2013)

4) Κυκλοφορούν ενεργητικό/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις: 108,86%  (μεταβολή 32,17% από το 2013) 

 

Β) Αποδοτικότητας: 

1) Καθαρά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως/πωλήσεις εμπορευμάτων: 6,49%  

2) Καθαρά αποτελέσματα χρήσεων προ φόρων/ίδια κεφάλαια: 5,44%

3) Μικτά αποτελέσματα/πωλήσεις εμπορευμάτων: 39,03%

 

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία σημαντική ζημιά ούτε έχει ανακύψει πιθανότητα για ενδεχόμενες ζημιές.