tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ομπάμα : «Να υπάρξει ελάφρυνση χρέους»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε αυτή την άποψη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε αυτή την άποψη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε το μεσημέρι τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.

 

Κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, για τις οποίες όπως είπε, ελπίζει να βρουν ανταπόκριση. «Ελπίζουμε να βρούμε θετική ανταπόκριση στη διαπραγμάτευση για το χρέος και μια θετική εξέλιξη. Είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντικό και θα δώσει λύση σε αυτά τα κρίσιμα προβλήματα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό,  τον Ελληνα πρωθυπουργό και κυβέρνηση για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν», απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

«Θέλω να συγχαρώ τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτύχει  και ελπίζω η ανάπτυξη να αποτελέσει το στοιχείο εκείνο το οποίο μαζί με τις μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη κατάσταση.

 

Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους», υπογράμμισε με νόημα ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 

Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την στάση που επέδειξε η Ελλάδα στο προσφυγικό πρόβλημα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Τέλος υπογράμμισε ότι βλέπει την Ελλάδα ως έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.