tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ώρα να συζητήσουμε για το χρέος, λέει ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα, εμφανίζεται βέβαιος ότι είναι πλέον η στιγμή να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, λίγο πριν έρθει στην Αθήνα, εμφανίζεται βέβαιος ότι είναι πλέον η στιγμή να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 «Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το 'success story' που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» λέει χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί.

 

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», με αφορμή την επίσκεψή του τη Δευτέρα στην Αθήνα, ο ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει: «Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο Eurogroup. Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία των βημάτων -με τρία πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων, που μένει να συμφωνηθούν.

 

» Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο» αναφέρει.

 

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, απαντά: «Το πρόγραμμα του ΕΜΣ χτίστηκε πάνω στην αποδοχή συγκεκριμένων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος έως το τέλος του προγράμματος και το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ο στόχος αυτός επανασυμφωνήθηκε τον Μάιο από το Eurogroup και υπογραμμίστηκε η σημασία μιας ισχυρής δημοσιονομικής τροχιάς».

 

Για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού τις επόμενες ημέρες, στη βάση της οποίας οι ελληνικές Αρχές στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

 

 

Πηγή : www.in.gr