tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΟΒΕ:Πρόβλημα με τις Πιστοποιημένες ογκομετρήσεις δεξαμενών καυσίμων

"όλα τα πρατήρια να μπορούν να εγγράφουν στο σύστημα με την ογκομέτρηση που διαθέτουν τώρα"

Με επιστολή της προς τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαϊδου, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητάει να λυθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα των πρατηρίων υγρών καυσίμων, αυτό της πιστοποιημένης ογκομέτρησης και της εγγραφής των συστημάτων εισροών – εκροών  στο Μητρώο της ΓΓΠΣ.

 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία,

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την λήξη της προθεσμίας ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων Γ΄ κύκλου (περιφέρειας), στις 27/8/2014, τα πρατήρια που στο μεταξύ ολοκληρώνουν την εγκατάσταση και λειτουργία, αδυνατούν να εγγραφούν στο Μητρώο εισροών – εκροών της ΓΓΠΣ,  λόγω μη πιστοποιημένης  ογκομέτρησης των δεξαμενών τους.

 

Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες ή και χιλιάδες πρατήρια του Γ΄ κύκλου.

 

Εμμονή στην τήρηση μιας διάταξης που είναι έξω από την πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει στην λύση του προβλήματος μέχρι το… 2018! Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν τα πρατήρια αυτά να αποκλείονται μέχρι τότε.

 

Επί πλέον σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, έχουμε δύο κατηγορίες πρατηρίων τα οποία, ενώ δεν έχουν κάνει πιστοποιημένη ογκομέτρηση, έχουν διαφορετική μεταχείριση. Πρόκειται για τα πρατήρια που ενέγραψαν στο Μητρώο το σύστημα εισροών εκροών με την παλιά ογκομέτρηση, λόγω του ότι μέχρι την ημερομηνία εγκατάστασης (27/8) αυτό ήταν νόμιμο και για τα πρατήρια που έχουν την παλιά ογκομέτρηση αλλά μετά την 27/8 δεν επιτρέπεται να εγγραφούν στο Μητρώο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν.

 

Για την εξομάλυνση της κατάστασης και για την ίση μεταχείριση των πρατηρίων (και αν θέλουμε όλοι να λειτουργήσει στο σύνολό του το σύστημα εισροών εκροών), παρακαλούμε όπως δώσετε τη δυνατότητα, όλα τα πρατήρια να μπορούν να εγγράφουν στο σύστημα με την ογκομέτρηση που διαθέτουν τώρα και να ισχύσει μια κοινή διάταξη με ημερομηνία συμμόρφωσης, εφόσον ληφθούν υπόψη οι τεχνικές δυνατότητες εκτέλεσης του έργου αυτού από τις εταιρείες ογκομετρήσεων.