tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Όχι στην αύξηση της φορολόγησης λέει ο ΣΕΠΕ

Ο ΣΕΠΕ αντιδρά σε ενδεχόμενη πρόσθετη φορολόγηση κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο ΣΕΠΕ αντιδρά σε ενδεχόμενη πρόσθετη φορολόγηση κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης.

 

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας υποστηρίζει ότι θα είναι καταστρεπτικές οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μια τέτοια επιβάρυνση, πλήττει πρωτίστως τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο που ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα τόσο απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία,« όπου στην Ελλάδα ισχύει μία από τις υψηλότερες φορολογίες πανευρωπαϊκά, πρόκειται για ένα απόλυτα αντιαναπτυξιακό μέτρο που πλήττει μια τόσο καίρια ανάγκη, όπως είναι η επικοινωνία» υπογραμμίζει.

 

Η φορολόγηση στις συνδέσεις διαδικτύου, προειδοποιεί ο ΣΕΠΕ θα αποτελέσει τροχοπέδη για πολίτες, επιχειρήσεις αλλά και τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, «θα πλήξει το μεγάλο στόχο της ψηφιακής επανεκκίνησης, λειτουργώντας αποτρεπτικά τόσο στον πολίτη όσο και στον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις για την απόκτηση υπηρεσιών, εφαρμογών και προϊόντων τεχνολογίας, αποθαρρύνοντας ακόμα και τις αυτονόητα αναγκαίες χρήσεις της».

 

Ακόμα σε ό,τι αφορά την επιβολή επιπλέον φόρου στις ελληνικές εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, ο ΣΕΠΕ θεωρεί βέβαιο πως θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού, που θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες χωρίς επιπλέον φόρο.

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr