tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

“Παγώνει” η Eldorado Gold τα σχέδια αποχώρησης από την Ελλάδα

"έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης"

Για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Eldorado Gold Corporation.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης», δήλωσε ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, προσθέτοντας: 
«Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το Υπουργείο Ενέργειας αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».