tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Παιδικοί σταθμοί: Κύτταρα πολιτισμού και ανάπτυξης

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδικών Σταθμών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η λειτουργία και οι στόχοι της δράσης αποτέλεσαν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδικών Σταθμών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 
Όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής κα Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά, "οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα Συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, αποτελούν κύτταρα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για κάθε γειτονιά, κάθε τοπική κοινωνία της Αθήνας μας, αρωγό για την εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. 
Ταυτόχρονα είναι, ένα δυναμικό δίκτυο Επιχειρηματικότητας, που συντείνει στην τοπική ανάπτυξη εκατοντάδων συναφών Επαγγελμάτων και Αγορών (εκπαίδευση, πολιτισμός, δημιουργική απασχόληση, κατασκευές, φοροτεχνικά, εστίαση, κίνηση κ.α.)".
Η Επιτροπή συνέκλινε ομόφωνα να εργαστεί σε ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει :
  • Τεκμηρίωση των στόχων της, μέσω της ανάθεσης Μελετών που τους ισχυροποιούν.
  • Σύνδεση της Επιτροπής με τις αντίστοιχες του Επιμελητηρίου, διεύρυνση της συμμετοχής των επαγγελματιών μελών του Επιμελητηρίου στις δράσεις του.
  • Δημιουργική ώσμωση επαγγελμάτων και κοινωνικών ομάδων, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, μέσω τοπικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει ειδικό ή γενικό πλαίσιο ενημερώσεων και σεμιναρίων.
  • Διεκδίκηση υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, των ειδικότερων συμπερασμάτων της Επιτροπής και γενικά των ευρύτερων θέσεων, των επαγγελματιών – μελών του.
 
Στη φωτογραφία από αριστερά: Νίκος Καστανιάς (Γ.Γραμματέας της Επιτροπής), Μάρη Ρεντζέπη (Ταμίας ΔΣ ΠΑΣΙΠΣ), Δημήτρης Κατάκαλος (Ταμίας ΔΣ ΠΟΣΙΠΣ), Μίνα Γιαζιτζόγλου (Πρόεδρος Επιτροπής και Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΙΠΣ), Κώστας Κωνσταντέλος (Δημοσιογράφος),Αλέξανδρος Γκούμας (Φορολογικός Σύμβουλος), Ιάκωβος Γκούμας (Φορολογικός Σύμβουλος), Αγγελική Μάϊνα (Μέλος ΔΣ ΠΑΣΙΠΣ).