tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Παπανάτσιου : Δεν σχεδιάζεται εξίσωση ΕΦΚ πετρελαίου – βενζίνης

"δεν σχεδιάζεται καμία εξίσωση μεταξύ του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης και ειδικού φόρου της βενζίνης"

Η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου με έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή απάντησε σχετικά με την πιθανότητα εξίσωσης του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης με τον ΕΦΚ της Βενζίνης.

Αναλυτικά :

«Κατά καιρούς, ιδιαίτερα σε περιόδους που η Κυβέρνηση, κάτω και από ιδιαίτερα δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, προχωρεί σε υιοθέτηση και εφαρμογή ευμενών μέτρων (βλέπε κοινωνικό μέρισμα, επιπλέον παροχή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στην Α' κλιματική ζώνη, παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα κ.λ.π.) κάποιοι θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να διασπείρουν παντελώς ψευδείς ειδήσεις, για να δημιουργήσουν για μία ακόμα φορά αρνητικές εντυπώσεις.

Έτσι, λοιπόν, με ειλικρινή έκπληξη πληροφορηθήκαμε από μέσα ενημέρωσης ότι «το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με αυτόν της βενζίνης» Μετά από τα πρώτα αυτά δημοσιεύματα, ακολούθησε σωρεία άλλων αντίστοιχων πηχυαίων τίτλων, καθώς και αντίστοιχες δηλώσεις διαφόρων παραγόντων, με προφανή στόχο και αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα ιδιαίτερης ανησυχίας στην αγορά και να δεχόμαστε καταιγισμό παραπόνων από ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς.

Κατόπιν, λοιπόν, των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι δεν σχεδιάζεται καμία εξίσωση μεταξύ του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης και ειδικού φόρου της βενζίνης. Οι υπηρεσίες μας αλλά και οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. δηλώνουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα και το ίδιο ισχύει και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.»

 

Πηγή: Taxheaven

 

 

 

 

ΑΣΒ