tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές του δήμου Παλαιού Φαλήρου

Κουρουμπλής:Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από της επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πολλά

Παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από το περιστατικό της βύθισης του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Πρόκειται για τις ακτές του δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε.
Η διαδικασία της παράδοσης έγινε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, του δήμαρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γ.γ. Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη. Επίσης, παρέστησαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Η διαδικασία παράδοσης έγινε στις ακτές, στην περιοχή του Φλοίσβου. Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.
«Μια εικόνα, όπως λέμε, 1000 λέξεις. Με συλλογική προσπάθεια, με δουλειά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που δεσμευτήκαμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από της επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, κατά τη διαδικασία παράδοσης των ακτών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ