tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

“Παράθυρο” για παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η απόφαση.

Άνοιχτο άφησε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. 

"Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί το τελευταίο διάστημα…Υπάρχει ένα αίτημα των φορέων για παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Έχουμε ζητήσει και από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να δούμε τι μπορεί να σηκώσει το σύστημα. Θα κάνουμε μια σύσκεψη με την ΑΑΔΕ να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν με κάποιες κατηγορίες ίσως πολιτών που δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και από εκεί θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει με την παράταση. Έντος των επόμενων ημερών θα ξέρουμε τι θα γίνει με την παράταση", σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών. 

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν μπορούν να δοθούν μεγάλες παρατάσεις και ότι αν δοθεί παράταση θα είναι μόνο μία ημερομηνία και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.