07/09/2017 | 16:44
Πάτρα: Κατασχέθηκαν περίπου 50.000 είδη παρεμπορίου
Πάτρα: Κατασχέθηκαν περίπου 50.000 είδη παρεμπορίου

Aστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στην Πάτρα, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα, από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρίας και Κονγκό, ηλικίας από 22 έως 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Από τους ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49.100 είδη παραεμπορίου, 1.657 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 2.550 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πωλούσαν τα προϊόντα τους στις παρυφές λαϊκής αγοράς της Πάτρας, ενώ στα κατασχεθέντα είδη συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, ραδιόφωνα, λαμπτήρες, φακοί, μπαταρίες, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ρούχα, αξεσουάρ και διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ όλα τα είδη παραεμπορίου που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.

Tags: Εμπόριο, Κοινωνία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1125 φορές

Σχετικές Ειδήσεις