21/04/2017 | 14:00
Περίπατος Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας
Περίπατος Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας

Η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Έτσι, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το Σάββατο 22/04/2017 έναν μεγάλο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. Περιλαμβάνει 28 σημεία του κέντρου της Αθήνας -Εθνική Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη της Βουλής, Κεντρικό Ταχυδρομείο, βιβλιοπωλεία και χώρους εκδηλώσεων- και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παλιά και νέα βιβλία, παλιούς και νέους συγγραφείς, παλιά και νέα βιβλιοπωλεία και να μάθουν από πρώτο χέρι την ιστορία και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Σε όλους τους χώρους το κοινό θα υποδεχτούν αγαπημένοι πεζογράφοι, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες.

Όπως είναι γνωστό, η Αθήνα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων η Αθήνα στοχεύει να καταστήσει τα βιβλία προσβάσιμα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων. Το πρόγραμμα ξεκινά με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου και διαρκεί για ένα έτος.

 

Πηγή : www.in.gr

Tags: Εκδόσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 16952 φορές

Σχετικές Ειδήσεις