tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πιθανότατα σε έως 100 δόσεις η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αυτός ο αριθμός των δόσεων φαίνεται ότι θα είναι ο μέγιστος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς ταμεία και εφορία.

Αυτός ο αριθμός των δόσεων φαίνεται ότι θα είναι ο μέγιστος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς ταμεία και εφορία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει άρνηση της τρόικας στην αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών.

Πολλά θα κριθούν από την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων που θα φέρει η ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» στα δημοσιονομικά.

 

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ φέρονται να συμφωνούν η οροφή των δόσεων αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις, ενώ έχουν ήδη αποσπάσει από την κυβέρνηση την διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει επίβλεψη ορθής εφαρμογής της ρύθμισης από την τρόικα.

 

Καθώς στην διετή ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα υπαχθούν 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις , αυτό συνεπάγεται πως αυτές θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τράπεζες, εφορία και ταμεία το μάξιμουμ έως και σε 8,3 χρόνια.

 

Αυτό διότι οι δόσεις εξόφλησης προς το Δημόσιο θα «κουμπώνουν» με τη συμφωνία ρύθμισης που εκάστη επιχείρηση θα κάνει με την τράπεζα της. Π.χ. αν η συμφωνία αναφέρεται σε αποπληρωμή δανείου σε 36 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα θα προσαρμοσθούν και οι δόσεις για την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο.

 

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται πως η συμφωνία των 100 δόσεων θα επεκταθεί και πέραν των 110.000 επιχειρήσεων που θα ρυθμίσουν τα δάνεια τους και θα αφορά σε κάθε επιχείρηση και επαγγελματία με ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Πηγή : in.gr