20/03/2017 | 16:36
Ποιοί Έλληνες είναι στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη
Ποιοί Έλληνες είναι στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη

Τρεις Έλληνες - ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Σπύρος Λάτσης, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων- περιλαμβάνονται στη λίστα αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται, τέλος, ο εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα 'EFG International', στον ενεργειακό όμιλο 'Ελληνικά Πετρέλαια' και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων 'Lamda Development'.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Bill Gates, με εκτιμώμενη περιουσία στα 86 δισ. δολάρια. Η καθαρή αξία του αυξήθηκε κατά 11 δισ. δολάρια από την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Tags: Οικονομία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1249 φορές

Σχετικές Ειδήσεις