tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ποντίκι «έφαγε» σύστημα εισροών – εκροών!

Το ποντίκι, μέσα από τις σωληνώσεις, πήγαινε από φρεάτιο σε φρεάτιο και έτρωγε τα καλώδια ενώ ο εντοπισμός του έγινε πραγματικό σίριαλ

Δεν πρόλαβε να εγκαταστήσει καλά – καλά το νέο σύστημα εισροών – εκροών καυσίμων στο πρατήριό του, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ιωαννίνων και ανακάλυψε βλάβη λειτουργίας «αγνώστου αιτίας»!

 

Το σύστημα άρχισε να παρουσιάζει αρρυθμίες και τέθηκε εκτός λειτουργίας ενώ και στις αντλίες και στις τηλεφωνικές συνδέσεις παρουσιάζονταν προβλήματα!  Το πρώτο συνεργείο που ήρθε για να ελέγξει, ήταν του ΟΤΕ το οποίο αδυνατούσε να βρει βλάβη μέχρι που άρχισε να ανοίγει τα φρεάτια του πρατηρίου από όπου περνούσαν τα καλώδια, οι συνδέσεις και οι τροφοδοσίες.

 

Αυτό που ανακάλυψαν δεν πίστευαν στα μάτια τους! Τα καλώδια του συστήματος εισροών – εκροών καθώς και τα καλώδια των άλλων συστημάτων ήταν «φαγωμένα» και γυμνωμένα από ποντίκι!

 

Πριν μέρες κάποιοι, από αυτούς που κλέβουν μεταλλικά καπάκια από όπου βρουν, έκλεψαν ένα καπάκι του πρατηρίου και προφανώς από εκεί κατάφερε και εισχώρησε το ποντίκι. Μετά, λόγω πείνας, άρχισε να τρώει τα πλαστικά προστατευτικά των καλωδίων με συνέπεια να προκληθεί διαρροή και βραχυκύκλωμα και να σταματήσει η ηλεκτροδότηση. Το ποντίκι, μέσα από τις σωληνώσεις, πήγαινε από φρεάτιο σε φρεάτιο και έτρωγε τα καλώδια ενώ ο εντοπισμός του έγινε πραγματικό σίριαλ!

 

Το σίριαλ συνεχίζεται μέχρι που γράφονται αυτές οι γραμμές, αφού το ποντίκι ακόμη ούτε εντοπίστηκε ούτε εξουδετερώθηκε! Το αποτέλεσα είναι να μην μπορεί ο πρατηριούχος να αντικαταστήσει τα καλώδια και να λειτουργήσει το πρατήριο.