tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΠΟΠΕΚ: Κινητοποιήσεις για την επιβίωση των πρατηρίων

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πλέον χιλιάδες πρατήρια καυσίμων, μετά τη συνδυασμένη εφαρμογή των μέτρων για τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ανακοίνωσε ότι υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Β.Ε.), στην επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες εκφράζουν στο σύνολο τους, τις πάγιες θέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ. 

 

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια κατ’ επανάληψη τα οξυμένα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την επιβίωση τους τα Πρατήρια Καυσίμων, με επιστολές στις εκάστοτε Κυβερνήσεις και στα αρμόδια Υπουργεία.   

 

Σε απόγνωση  έχουν περιέλθει πλέον χιλιάδες πρατήρια καυσίμων, μετά τη συνδυασμένη εφαρμογή, από 1.1.2017, των μέτρων για τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις εκ του νόμου υποχρεωτικές καταβολές που αφορούν τη λειτουργία των πρατηρίων, μαζί με τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από την Ανεξέλεγκτη Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων και την Αυξανόμενη Καθημερινά Καθετοποίηση της Αγοράς Πετρελαιοειδών.

 

Η κατάσταση είναι τραγική και οι υποχρεώσεις είναι εκτός ελέγχου, αφού συνολικά ξεπερνάνε το ετήσιο εισόδημα! Μόνο για τις βασικές – τυπικές υποχρεώσεις σε φόρους, εισφορές και προμήθειες τραπεζών τα ποσοστά καταβολών κυμαίνονται για εισοδήματα 20 ως 40 χιλ. ευρώ, από 87,56% μέχρι 93,74% του εισοδήματος!!

Καλούμε, όλους τους Πρατηριούχους Καυσίμων σε ετοιμότητα πανελλαδικών κινητοποιήσεων το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Το πρόγραμμα και η μορφή των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

 

 

 

ΣΒ