13/09/2017 | 11:30
Πρόεδρος ΕΕΑ:Τι θα γίνει με φόρους,εισφορές,κόκκινα δάνεια,ακατάσχετο;
Πρόεδρος ΕΕΑ:Τι θα γίνει με φόρους,εισφορές,κόκκινα δάνεια,ακατάσχετο;
Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα κρίσιμα για τους επαγγελματίες ζητήματα - φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, κόκκινα δάνεια, ακατάσχετος λογαριασμός-  υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε τις θετικές αναφορές του κ. Τσίπρα για την επιχειρηματικότητα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι πέρα από τις υποσχέσεις πρέπει να υπάρξουν και πράξεις. 
Με αφορμή την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε ότι χρειάζεται να "γίνουν πολύ μεγάλα βήματα γρήγορα" για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε εκ νέου τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σε μία σειρά από ζητήματα -όπως οι οδηγίες προς τράπεζες, Ταμεία- και πρόσθεσε ότι το παρόν πλαίσιο αφορά ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι επιχειρήσεων, τα λεγόμενα "μεγάλα φιλέτα των χρεών".
Για το μείζον θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού ο πρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ η υφυπουργός Οικονομικών κα. Παπανάτσιου είπε "θα δούμε τον ακατάσχετο το 2018", με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να χτυπά καμπανάκι κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μέχρι τότε.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΕΑ

Σχετικές Ειδήσεις