18/07/2018 | 16:24
Προσδοκίες για τόνωση της αγοράς στην εκπτωτική περίοδο
Προσδοκίες για τόνωση της αγοράς στην εκπτωτική περίοδο
Στην τόνωση της της κίνησης και του τζίρου κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που είναι ήδη σε ισχύ εδώ και περίπου 10 ημέρες, προσβλέπουν οι έμποροι, όπως αναφέρει ο Β' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο Capital TV.
"Μετά από δύο δύσκολους εισπρακτικά μήνες - Μάιο και Ιούνιο- οι έμποροι -επιχειρηματίες προσδοκούν από την εκπτωτική περίοδο ότι θα μπορέσουν να ισοφαρίσουν - συγκριτικά με πέρυσι, να υπάρχει μια σταθερότητα στο κομμάτι των εισπράξεων", δηλώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Κογιουμτσή τα μηνύματα μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς και οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας φαίνεται να μην ξοδεύουν πολλά στην αγορά. "Οι έως τώρα προσλαμβάνουσες καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος τουρίστας μάλλον θα μας αφήσει στις ταμειακές μας μηχανές λιγότερα έσοδα απ΄ό,τι είχαμε πέρυσι", επισημαίνει.
Εκφράζει, ωστόσο, αισιοδοξία ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρξουν "αφίξεις τουριστών οι οποίοι θα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για να μπορέσουν να τονωθούν και τα έσοδα και να μην πανηγυρίζουμε μόνο για τις αφίξεις των τουριστών", ενώ υπογραμμίζει ότι στην Αθήνα η πληρότητα αγγίζει το 90-95%.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: 

 

Tags: ΕΕΑ, Εμπόριο, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Τουρισμός – Ξενοδοχεία Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1209 φορές

Σχετικές Ειδήσεις