01/06/2018 | 14:40
Προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια στο διαδίκτυο & επιχειρήσεις - Βίντεο
Προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια στο διαδίκτυο & επιχειρήσεις - Βίντεο
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το νέο τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων από τις επιχειρήσεις αλλά και τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, με καλεσμένους τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον Αντιστράτηγο ΕΑ. ΕΛ.ΛΑΣ., Συνιδρυτή GDPR Greece, Μ. Σφακιανάκη, και την δικηγόρο κ. Φ. Δημοπούλου.
Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμοφωθούν οι επιχειρήσεις από τις 25 Μαΐου 2018 μετά την εφαρμογή του σχετικού ευρωπαϊκού Κανονισμού, ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η αγορά πρέπει να δει θετικά τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και μέσω της οποίας θα "χτυπηθεί" ο δόλος - από πρόσωπα και πράξεις, σημειώνοντας πάντως ότι η αλλαγή αυτή στους κανόνες διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων έχει αποτέλεσμα την καθιέρωση ενός νέου εξόδου για τις επιχειρήσεις. Εκτίμησε, πάντως, ότι θα υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους. 
Για την καθιέρωση μιας νέας κουλτούρας για τα προσωπικά δεδομένα σε όλη την Ευρώπη, κατά συνέπεια και στην χώρα μας, έκανε λόγο κ. Μ. Σφακιανάκης, ο οποίος μίλησε επίσης για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη χρηστή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ως απόλυτος γνώστης του Διαδικτύου, δεδομένης της θητείας του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Σφακιανάκης, αναφέρθηκε και σε αυτό το μείζον για πολίτες και επιχειρήσεις ζήτημα. 
Από την πλευρά της η κα. Φωτεινή Δημοπούλου ανέλυσε το νομικό κομμάτι της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων και των προστίμων που προβλέπονται από τον Κανονισμό για τις περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων. 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:
 

 

 

 

Tags: Πρόεδρος ΕΕΑ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1094 φορές

Σχετικές Ειδήσεις