tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πρόταση για αύξηση μισθών κατατεθειμένη στη Βουλή

Της Ειρήνης Τσεσμελή, Λογίστριας Οικονομικής Συμβούλου

Της Ειρήνης Τσεσμελή, Λογίστριας Οικονομικής Συμβούλου


Για να δούμε εάν θα συμβεί!! Από τις 3/11/2016 υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση στη Βουλή με τίτλο "ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" και αναμένεται απόφαση επ΄ αυτού!!

Με αρ.Πρωτ.2/83345/0021 έχει κατατεθεί πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού μεικτά από τα 586,08 για τους υπαλλήλους στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Το ημερομίσθιο ζητείται να αναπροσαρμοστεί στα 33,57 ευρώ ως κατώτατο για όλους τους εργαζομένους από τα 22,83 ευρώ που ισχύει σήμερα. Την επαναφορά αναγνώρισης των τριετιών για τους υπαλλήλους και των εξαετιών για τους αμειβόμενους  με ημερομίσθιο. Στα σώματα των ενόπλων δυνάμεων της ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος το επίδομα Χριστουγέννων, που ανέρχεται στο ύψος της μηνιαίας χορηγούμενης σύνταξης ή των μηνιαίων αποδοχών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους καθώς και τα επιδόματα του Πάσχα και αδείας.

Να θεσμοθετηθεί η εκ περιτροπής απασχόληση, και να μετατραπούν αυτοδικαίως από εργασία μερικής απασχόλησης σε εξαρτημένη αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Τη επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών, αδείας στους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και στους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου.

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας από τα 360 ευρώ με μέσο καταβαλλόμενο 430 ευρώ περίπου στα 460 ευρώ με μέσω καταβαλλόμενο 550 ευρώ περίπου.

Αυτά και άλλα αναφέρονται στο σχέδιο που έχει υπογραφεί από τις 25/10/2016 από το Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής πολιτικής, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Διεύθυνση Επεξεργασίας Νομοθετικών και Κανονιστικών Πράξεων και κοινοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Νομοθετικού έργου.

Αναγράφεται,  δε, Επείγον – Προθεσμία με αποδεικτικό κοινοποίησης.

Έχουν βέβαια παρέλθει εκ τότε περίπου 4 μήνες και ακόμη δεν έχει περάσει στο στάδιο της επεξεργασίας!!!!

Από την άλλη μεριά γνωρίζουμε πως όλα τα ταμεία έγιναν 1 υπερταμείο, μπας και σωθεί η κατάσταση και δεν ψάχνουμε τα ελλείμματα σε καθένα ταμείο ξεχωριστά.

Όλα για καλό μας γίνονται!!Και πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί μπαίνουν σε τόσο κόπο και τόσα έξοδα και δεν έρχονται σε επαφή με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς κολοσσούς που θα ξέρουμε κι εμείς τι θα πληρώνουμε, και καλή περίθαλψη θα έχουμε, και σύνταξη ανθρώπινη θα έχουμε, και νοσοκομεία και κλινικές πολυτελείας θα έχουμε, και τα λεφτά μας θα πιάνουν τόπο και δεν θα χάνονται στους δαιδαλώδεις  διαδρόμους της γραφειοκρατίας, έτσι δεν θα μπαίνουν ούτε στον κόπο να ψάχνονται για να βρουν τις "μαύρες τρύπες", ούτε να ζητάνε το προσδόκιμο ζωής από τους καρκινοπαθείς μήπως και γλιτώσουν τα φάρμακα αφού ο άνθρωπος θα πεθάνει !!!Έλεος ..επιτέλους….


ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΟΙΚ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Email: [email protected]

Web: www.taxgservices.gr