tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Προχωρά ο σχεδιασμός για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Με στόχο να δώσει “ανάσα” στους ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες, αλλά και να τονώσει τα έσοδα, το ΥΠΟΙΚ προχωρά τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Με στόχο να δώσει “ανάσα” στους ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει πινακίδες, αλλά και να τονώσει τα έσοδα, το ΥΠΟΙΚ προχωρά τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Με την σχετική διάταξη που αναμένεται να πάει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία του οχήματός τους:

-για διάστημα ενός μήνα καταβάλλοντας όμως τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή για δυο μήνες. Στην πράξη, ο φορολογούμενος θα μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του στις 15 Ιουλίου, να το χρησιμοποιήσει έως και τις 15 Αυγούστου και να καταθέσει εκ νέου τις πινακίδες. Μάλιστα, θα χρεωθεί το 1/12 του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης που αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό του.

-για διάστημα τριών μηνών καταβάλλοντας όμως τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά του, ενώ θα "χρεωθεί" το τεκμήριο που αντιστοιχεί στα 3/12 του έτους.
-για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους αλλά με προσαύξηση 2/12 των ετήσιων τελών, καταβάλλοντας δηλαδή τέλη για δυο μήνες παραπάνω από αυτούς που απομένουν έως το τέλος του έτους. Έτσι φορολογούμενος που παίρνει πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για έξι μήνες, δηλαδή το 50% των ετήσιων τελών αλλά θα χρεωθεί με το 25% του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης.

 

 

Πηγή : www.capital.gr