tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Ψαλίδι» 3%-5% στα εφάπαξ χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, η τελική μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να είναι τελικά μικρότερη απ΄ότι αρχικά προβλεπόταν.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, η τελική μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να είναι τελικά μικρότερη απ΄ότι αρχικά προβλεπόταν.

 

Με βάση το νέο μαθηματικό τύπο, το «κούρεμα» των εφάπαξ του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων πρόνοιας θα κυμανθεί από 3%-5%.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο μαθηματικός τύπου που είχε οριστεί από το μνημόνιο για τον υπολογισμό των εφάπαξ από την 1/1/2015 ,συρρίκνωνε στο ¼ το ύψος της παροχής.

Η κυβέρνηση ανέστειλε την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας χωρίς ωστόσο να εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες για τον υπολογισμό του εφάπαξ. Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να μην έχει εκδοθεί ούτε ένα εφάπαξ εδώ και 6 μήνες για κληρικούς, συνταξιούχους νομικών προσώπων καθώς και στα ταμεία ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ TV ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα νομοθετηθεί έως το τέλος του μήνα και θα αρχίσει η καταβολή των εφάπαξ που «αγνοούνται» από το 2014. Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 .

Αυτό που αναμένεται είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ. Ο μέσος όρος των εφάπαξ που θα καταβληθούν ανέρχεται σε 28.500 ευρώ.

 

Πηγή : imerisia.gr