tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ψυχρολουσία για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Μειώσεις έως και 20% για όσους διέκοψαν μετά τις 13 Μαΐου την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Μειώσεις έως και 20% θα δουν στις συντάξεις τους όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά τις 13 Μαΐου, ακόμη κι αν είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μια ή και περισσότερες ημέρες νωρίτερα, πριν δηλαδή από την ισχύ του νέου Ασφαλιστικού.

Όπως αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, «αν η διακοπή της δραστηριότητας ή στην περίπτωση αυτοκινητιστών η επαγγελματική άδεια οδήγησης έχει κατατεθεί από 13/5/2016 και μετά, οι αιτήσεις κρίνονται με βάση το νέο Ασφαλιστικό».

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η ασφαλιστική σχέση λήγει στο τέλος του μήνα της διακοπής του επαγγέλματος, «θα εξετάζεται η πραγματική ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματος στην αρμόδια αρχή, αν είναι μέχρι τις 12/5/2016 ή από 13/5/2016 και μετά».

Επομένως, για διαφορά ακόμη και μιας ημέρας (στις 13 αντί για τις 12 Μαΐου) θα απονέμονται χαμηλότερες συντάξεις γήρατος και αναπηρίας (με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και χωρίς το «μπόνους» των 220 ευρώ που είχαν στο ΤΕΒΕ) και, αν πρόκειται για συντάξεις χηρείας, θα δίνονται με τους νέους περιοριστικούς όρους (για μια τριετία έως τη συμπλήρωση του 55ου) ή και καθόλου (ορίζεται το 67ο έτος ως ηλικία για την επαναχορήγηση).

 

N.Y