tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πτωτική εδώ και μια τριετία η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Gartner, οι πωλήσεις PCs παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 3,6% το 3ο τρίμηνο του 2017 και κατήλθαν σε 67 εκατ. μονάδες.

Τρία χρόνια στο πεδίο με τα αρνητικά πρόσημα μετρά, πλέον, η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το 3ο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις, παγκοσμίως, υποχώρησαν εκ νέου. Πρόκειται για το 12ο συνεχόμενο τρίμηνο που η αγορά βρίσκεται σε αρνητική τροχιά. Μάλιστα, ακόμη και παραδοσιακά θετικές περίοδοι για την αγορά, όπως η "επιστροφή στο σχολείο", δεν είναι πλέον αποτελεσματικός οδηγός ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Gartner, οι πωλήσεις PCs παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 3,6% το 3ο τρίμηνο του 2017 και κατήλθαν σε 67 εκατ. μονάδες. "Ενώ υπήρχαν ενδείξεις σταθεροποίησης στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε βασικές περιοχές, μεταξύ των οποίων ο EMEA, η Ιαπωνία και η Λατινική Αμερική, τα σχετικά σταθερά αποτελέσματα αυτών των περιοχών αντισταθμίστηκαν από την αμερικανική αγορά, η οποία παρουσίασε μείωση 10% σε ετήσια βάση", αναφέρουν οι αναλυτές της Gartner.
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, η ζήτηση για επαγγελματικά PCs, λόγω των αναβαθμίσεων των Windows 10, συνέχισε να οδηγεί τις αποστολές σε όλες τις περιοχές, αλλά το πρόγραμμα ανανέωσης των συσκευών ήταν διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή.
 
Πηγή: www.sepe.gr