tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ρομπόλης: Λείπουν 3,7 δισ. ευρώ για τις συντάξεις ώς το 2016

Δραματικά είναι τα στοιχεία για το έλλειμμα στα ταμεία κύριας τα οποία παρουσιάζει ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης

Δραματικά είναι τα στοιχεία για το έλλειμμα στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, τα οποία παρουσιάζει ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.

Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Ημερησία, διαπιστώνεται έλλειμμα 3,7 δισ. ευρώ για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων ώς το 2016, ενώ 100.000 νέοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες ανεργίας ώς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι στο τέλος του 2016 το ποσοστό της ανεργίας θα βρίσκεται στο 28%, δηλαδή οι άνεργοι θα έχουν φτάσει σε 1,4 εκατομμύρια.

Για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Ρομπόλης τονίζει: «Η επικαιροποίηση των μελετών για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και ειδικότερα για τον κλάδο των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) αναδεικνύει ότι το ετήσιο έλλειμμα της κύριας ασφάλισης κατά την περίοδο 2015-2016 ανέρχεται στο επίπεδο των 2,4 δισ. ευρώ και το ετήσιο έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης σε 1,3 δισ. ευρώ».