tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

 

Του Βαγγέλη Γιακουμή

 

Μια χαρά. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Έγιναν εκλογές και ο ελληνικός λαός έβγαλε κυβέρνηση όμοια με εκείνη του Γενάρη. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ. Αυτοί οι δύο τώρα αρχηγοί κανονικά θα πρέπει να εφαρμόσουν απόλυτα το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν. Και αν θελήσουν να έχουν και άλλους μαζί τους , δεν το βλέπω πολύ αισιόδοξο κάτι τέτοιο.

ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ποτάμι δεν τους βλέπω ώριμους να συγκυβερνήσουν με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Οι δύο τους όμως βγάζουν περίπου 155 έδρες. Δηλαδή μια οριακή πλειοψηφία . Αν όπως οι ίδιοι λένε το μνημόνιο είναι φωτιά και λάβρα με εφαρμοστικούς νόμους που δεν τους έχουμε ξανά δει, τότε υπολογίστε, ότι αργά ή γρήγορα κάποιοι από τους βουλευτές δεν θα το αντέξουν. Θα κάνουν πίσω. Επομένως που θα βρεθούμε πάλι; Δεν θα έχει λυθεί παρ´ όλα αυτά το πρόβλημα της χώρας. Λύθηκε του ΣΥΡΙΖΑ και του κ, Τσίπρα μόνο, που πλέον τώρα  είναι απελευθερωμένος από τα βαρίδια του κόμματος του να προχωρήσει ανενόχλητος.  

Αυτά συζητάνε τα κόμματα τα υπόλοιπα με τους επιτελείς να διαισθάνονται την αγωνία της αγοράς. Διότι αν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και κυβέρνηση μακράς πνοής τότε σε μερικούς μήνες πάλι θα ξεκινήσουμε από εκεί που αρχίσαμε. Αυτό φοβούνται όλοι,  την αμφισβήτηση στην αγορά η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει αν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε καλύτερο δρόμο.

Αυτά που χρειάζεται να γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου  όλοι ομολογούν ότι είναι σοβαρά , σημαντικά και απόλυτα για να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αν δεν προσπαθήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί παρά μονό οι μισές και  ούτε, τότε δυστυχώς, οι πιθανότητες για κάτι ελπιδοφόρο θα είναι ελάχιστες.  Η χώρα οδηγείται σε νέα εποχή και πρέπει όλοι εμείς να είμαστε παρόντες.