tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι κανόνες ΔΙΕΠΠΥ

Σε διαβούλευση έχει τεθεί από χθες, το σχέδιο υπουργικής απόφασης "Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)".

Σε διαβούλευση έχει τεθεί από χθες, το σχέδιο υπουργικής απόφασης "Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)".

Πρόκειται για τροποποίηση υπουργικής απόφασης, την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και αποσκοπεί στην διαρκή προσαρμογή της νομοθεσίας στην εξέλιξη της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

Οι ΔΙΕΠΠΥ, αποτελούν αγορανομικούς κανόνες και ρυθμίζουν θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, στις ρυθμίσεις υπάρχει πρόβλεψη για σήμανση και τήρηση πινακίδων από τους κατόχους άδειας λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης και πεπιεσμένου φυσικού αεριού (CNG) (πρατήρια).

Επίσης προβλέπεται καθορισμός ανώτατων τιμών και συγκεκριμένων σημείων πώλησης σε σημεία που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δηλαδή αρχαιολογικούς χώρους, σχολεία, δικαστήρια, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κτλ.

Ως γενική αρχή της διάθεσης προϊόντων ορίζεται, στο άρθρο 1, ότι πρέπει αυτά να εκτίθενται σε κάθε χώρο, έτσι ώστε η επισήμανση κάθε είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή και με βάση τις αναγραφόμενες ενδείξεις, είτε επί της συσκευασίας προϊόντος, είτε επί της αντίστοιχης πινακίδας- ετικέτας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης, να είναι δε ακριβής και σαφής ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής.

 

Για είσοδο στη διαβούλευση:
http://www.opengov.gr/ypoian/?p=8097