tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σε επιφυλακή ο ο κρατικός μηχανισμός για το νέο χιονιά

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

«Το σχέδιο, το οποίο έχουμε εκπονήσει, προβλέπει κάθε διεργασία η οποία πρέπει να γίνει ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε ο κ. Καπάκης.

Υπενθύμισε, δε, ότι «σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, www.civilprotection.gr.

Αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που περιλαμβάνει οδηγίες προστασίας κατά την οδήγηση, όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα (https://goo.gl/tEJlKh).

Παράλληλα, παρέχεται άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν, από ΟΤΑ Α’ βαθμού και άλλους φορείς, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής (https://goo.gl/zNV3UH), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.