tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σε λειτουργία το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

 

Το απόγευμα της Δευτέρας υπεγράφησαν σε επίσημη τελετή στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι πρώτες συμβάσεις δανειοδότησης.

 

Πρόκειται για συμβάσεις μεταξύ του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, των τραπεζών Πειραιώς και Eurobank και τεσσάρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της εταιρείας γαλακτοκομικών Δελφοί, της εταιρείας τεχνολογικών εφαρμογών Realize, της χημικής εταιρείας φυτοφαρμάκων Ελάνκο και της οινοποιητικής εταιρείας Βαλαμπούς στη Σαντορίνη.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά : «Δυναμώνουμε τη μηχανή της ανάπτυξης στηρίζοντας το πιο δυναμικά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας. Στην πράξη και όχι στα λόγια ανασυγκροτούμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας, και ανοίγουμε το δρόμο στις επιχειρήσεις για να κερδίσουν το στοίχημα της εξωστρέφειας και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά για να αλλάξουμε σελίδα και να κατακτήσουμε ως χώρα το δικαίωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο έχει δεσμεύσεις κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ συνολικά. Τα δάνεια που παρέχονται είναι ύψους 300.000-500.000 ευρώ και εξασφαλίζουν ευνοϊκότερο επιτόκιο κατά 2-3% σε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ και ο αντιπρόεδρος της KwF Κρίστιαν Φούνκε. Επίσης οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας οι οποίοι ως υπουργοί Ανάπτυξης χειρίστηκαν σε όλα του τα στάδια τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου μαζί με τον Κώστα Σκρέκα. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης ενώ την τράπεζα Πειραιώς εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Λεκκάκος και την Eurobank  Χρήστος Μεγάλου.

 

 

Πηγή : capital.gr