15/10/2013 | 15:00
Σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ -3 videos-
  • Σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ -3 videos-
  • Σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ -3 videos-
  • Σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ -3 videos-

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και αισθήματος αλληλεγγύης τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013. Τη δοξολογία πραγματοποίησε ομάδα ιερωμένων με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, βουλευτές, εθελοντές και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ.  

Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με την πρώτη βασική εκστρατεία προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 από τις 10πμως τις 5μμ με τη συμμετοχή 5 διαφορετικών ειδικοτήτων παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου και ορθοπαιδικού) στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι.

Όσοι εξεταστούν και χρειαστεί να κάνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, θα προγραμματιστούν για τις αιμοληψίες στις 11 Νοεμβρίου 2013 από εθελοντές βιοπαθολόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις προληπτικής ιατρικής για τις 10 και 11 Νοεμβρίου 2013 τηλ +6972 702589 κάθε μέρα 10πμ – 6μμ και κάθε Τρίτη 4μμ – 7μμ στο τηλ 211 411 1590.

Ο αρχιεπίσκοπος, σε σύντομη ομιλία του, επεσήμανε τη σημασία της συμβολής του Κοινωνικού Ιατρείου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αναξιοπαθούντων πολιτών και επαγγελματοβιοτεχνών που για διάφορους λόγους έχασαν την ασφαλιστική τους περίθαλψη. Όπως είπε στην πραγματικότητα η Εκκλησία ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε παροχές τροφίμων και ρούχων θα μπορούσε να προσφέρει αν δεν συμμετείχε με προσφορές ο ίδιος ο λαός και μάλιστα κυρίως από τα μεσαία και φτωχά στρώματα.

Πριν από την παρέμβασή του Αρχιεπισκόπου προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο με τη σημασία της αλληλεγγύης των ανθρώπων και τη συμβολή της Εκκλησίας στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και άλλων υλικών παροχών στα φτωχά λαϊκά στρώματα.  

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα δέχεται επαγγελματοβιοτέχνες για εξετάσεις, με ραντεβού, στις εγκαταστάσεις του, Καποδιστρίου 24, 4ος όροφος. Στον ίδιο χώρο  θα λειτουργεί και φαρμακείο για διάθεση φαρμάκων σε αρρώστους που αδυνατούν να τα αγοράσουν.

 

Για τη σημασία της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ με τη βοήθεια της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την ενεργή συμπαράσταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή με την κρίση που έχει κτυπήσει τους μικρομεσαίους, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν χάσει την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη αφού αδυνατούν να καταβάλουν τις συνδρομές τους. Μαζί τους έχουν χάσει την κάλυψη και οι έμμεσα ασφαλισμένοι - μέλη των οικογενειών τους συνολικά δηλαδή περίπου 1 εκ. άτομα. Φιλοδοξία της ΓΣΕΒΕΕ είναι να απλώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης υγείας με τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να καλυφθούν όσο περισσότεροι  ανασφάλιστοι γίνεται! «Δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, είπε αλλά να καλύψουμε πρόσκαιρα τις ανάγκες συναδέλφων μας. Είναι ώρα ευθύνης. Ευθύνης για πραγματική συμπαράσταση σε όλους αυτούς που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν μετέωροι και χωρίς κανένα δίκτυ προστασίας που θα τους φρόντιζε τουλάχιστον στην υγεία. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθήθηκε στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης αφού κυβέρνηση και τρόικα δεν άκουγαν κανέναν μετρούσαν μόνο αριθμούς»!

 
 

Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσφέρουν φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες και εθελοντική εργασία για να υλοποιηθεί ο στόχος της παροχής βοήθειας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ! Όπως ανέφερε, το δίκτυ των ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους Ανασφάλιστους και του Απόρους με 27.000 ιατρικές επισκέψεις τους τελευταίους 19 μήνες ενώ 3.000 φάρμακα την ημέρα φεύγουν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο οποίο προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Παράλληλα, περισσότεροι από 50 ασθενείς την ημέρα εξετάζονται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται σε 80 ασθενείς το μήνα. Εξέθεσε ακόμη και το συνολικό πρόγραμμα βοήθειας στους φτωχούς με τρόφιμα, φαγητά, ρουχισμό, εκπαίδευση, στέγη κλπ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε ο σύλλογος να ενώσει την επιστήμη με την εκκλησία σε ένα κοινό σκοπό παροχής υγείας προς τους αδύναμους. Η «απάντηση» ήρθε μέσα από τους εθελοντές, τους  χορηγούς, τους γιατρούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη ΓΣΕΒΕΕ, όλο το λαό κλπ. Αναφέρθηκε δε στην εξάπλωση του εθελοντισμού από τους ιατρούς - μέλη του ΙΣΑ και στην υλική βοήθεια που προσφέρει για την επιτυχία του σκοπού αυτού.

Tags: Ασφαλιστικά, Συνδικαλιστικά Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 16817 φορές

Σχετικές Ειδήσεις