tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σε πόσους οφειλέτες κόπηκε το ρεύμα το 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στη Βουλή...

Συνολικά 320 χιλιάδες εντολές αποκοπής μετρητών από προμηθευτές (ΔΕΗ και άλλες εταιρείες προμήθειας) δέχθηκε το 2016 ο διαχειριστής του συστήματος διανομής ηλεκτρισμού ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στη Βουλή.

Πόσες, όμως, εντολές εκτελέστηκαν με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα τους συγκεκριμένους καταναλωτές;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του capital.gr, o ΔΕΔΔΗΕ δεν έδωσε επίσημα στοιχεία στη Βουλή. Αναφέρθηκε μόνο ότι υπάρχουν αρκετοί πελάτες που μόλις δουν τα συνεργεία σπεύδουν και κάνουν διακανονισμό ή αποπληρώνουν τις οφειλές τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μάλιστα τα συνεργεία εμποδίζονται και χρειάζεται να επανέλθουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των αποκοπών πέρυσι έφτασε τις 150 χιλιάδες μετρητές, που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των 7.438.000 μετρητών στο δίκτυο διανομής. 

Επίσης, ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται είναι οι παράνομες επανασυνδέσεις. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ έχουν εντοπιστεί στους ελέγχους που έγιναν 10.616 παράνομες επανασυνδέσεις και ήδη έχουν κατατεθεί 3.500 μηνύσεις ενώ συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Πηγή: capital.gr