31/12/2017 | 15:33
Σε «χαμηλό βαρομετρικό» η αγορά- βίντεο
  • Σε «χαμηλό βαρομετρικό» η αγορά- βίντεο
  • Σε «χαμηλό βαρομετρικό» η αγορά- βίντεο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και οι έμποροι έτρεφαν πολλές ελπίδες ότι η προσέλευση καταναλωτών της προηγούμενης Κυριακής θα επαναλαμβανόταν και σήμερα. Φαίνεται όμως ότι το βαλάντιο των καταναλωτών δεν σήκωνε… σπατάλες κι έτσι οι φιλοδοξίες ψαλιδίστηκαν.

 

 

Παλιός μαγαζάτορας μάλιστα και στέλεχος του εμπορίου στην Αγίου Μάρκου, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το «Ταμείο» στο τέλος των γιορτών. «Εύχομαι, είπε, να μην πέσουμε παρακάτω από πέρσι. Γιατί, παρότι τα πράγματα ξεκίνησαν αισιόδοξα, καθημερινά το καταναλωτικό ρεύμα ατονεί και στα μέσα της εβδομάδες έπεσε απελπιστικά. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Η φορολογία, τα τέλη και οι περικοπές τον τσάκισαν. Προσπαθεί με λίγα χρήματα να καλύψει τα πάντα και στο τέλος ανακαλύπτει αυτός ότι χρωστάει κι εμείς ότι τα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα κάθε είδους αυξάνουν συνέχεια. Με ασπιρίνες κοινωνικών μερισμάτων και επιδομάτων δεν είναι δυνατόν να ανακάμψει η αγορά. Εδώ χρειαζόμαστε δουλειές. Να δουλέψει ο κόσμος, να πέσει εμπόρευμα στη αγορά και να έχει λεφτά να αγοράσει. Διαφορετικά θα μείνουμε στα ωραία λόγια για ανάπτυξη και στα ευχολόγια των κυβερνόντων».

Ακόμη πιο απογοητευτική ήταν η εικόνα στους παράδρομους και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών όπου κρεοπώλες και ψαράδες μετρούσαν του πελάτες που περνούσαν. Πολλοί δε, δεν άνοιξαν καθόλου!

 

Από το κέντρο της Αθήνας μόνο οι κεντρικοί δρόμοι είχαν κόσμο. Ιδίως η Ερμού και η πλατεία Συντάγματος, ήταν γεμάτες. Ωστόσο, οι περισσότεροι έκαναν φανερά περίπατο, λίγοι έβλεπαν βιτρίνες και ελάχιστοι γινόταν, επιλεκτικά, αγοραστές. Τα μέρη όμως που ήταν γεμάτα και σε ορισμένες περιπτώσεις κατάμεστα, μέχρι και στην Πλάκα, ήταν τα καφέ, τα σουβλατζίδικα και τα έτοιμα εδέσματα.

 

 

 

 

ΣΒ

Tags: Εμπόριο Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1260 φορές

Σχετικές Ειδήσεις