tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σεμινάριο φορολογίας από την Επιτροπή Λογιστών του ΕΕΑ

«Όλες οι αλλαγές στο Ε3, η προσαρμογή του στα ΕΛΠ, καθώς και οι αλλαγές στο Ε1»

Tο αδιαχώρητο σημειώθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ΕΕΑ, όπου και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 το λογιστικό – φορολογικό σεμινάριο με θέμα «Όλες οι αλλαγές στο Ε3, η προσαρμογή του στα ΕΛΠ, καθώς και οι αλλαγές στο Ε1».
Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και η συμμετοχή λογιστών ήταν μαζική.
Στόχος του σεμιναρίου η υπεύθυνη ενημέρωση των λογιστών, με αφορμή τις πολύ μεγάλες αλλαγές που έχουν επέλθει στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για την φετινή χρονιά.
 
 
Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του ΕΕΑ, κ. Σπύρος Σταυρούλιας, καλωσορίζοντας τους λογιστές και ενημερώνοντας τους για το έργο της Επιτροπής, ενώ παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.
 
 

 

 
Από την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου παρέστη και χαιρέτισε ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής. Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου με σκοπό να βοηθήσει όλα τα μέλη του κατά κλάδο και οι λογιστές-φοροτεχνικοί αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κλάδους. Όπως τόνισε ο κ. Παντελής, η νέα Διοίκηση από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της έχει βάλει σκοπό οι συνδρομές που συγκεντρώνει το Ε.Ε.Α να είναι ανταποδοτικές, προς όφελος των μελών του. Παράλληλα κάλεσε τους λογιστές φοροτεχνικούς να πλαισιώσουν την Επιτροπή Λογιστών καθώς και τις υπόλοιπες Επιτροπές ώστε μέσα από τον θεσμικό του ρόλο να βρεθεί στο πλευρό τους, ενώ τόνισε ότι τους δίνεται η δυνατότητα για κατάθεση προτάσεων σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.
 
 

 

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζοντας την πρόθεση του Επιμελητηρίου για παροχή ακόμα περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στα μέλη του. Όπως ανακοίνωσε, θα δοθεί βαρύτητα στις ηλεκτρονικές διαδικασίες και στις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο προκειμένου να μην υπάρχει ταλαιπωρία και σπατάλη πολύτιμου χρόνου για τους επαγγελματίες. Παράλληλα κάλεσε τους λογιστές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις που θα μπορούσε το ΕΕΑ να προωθήσει προς το οικονομικό επιτελείο, ενώ τους ενημέρωσε ότι για όποιο πρόβλημα συναντούν οι κλάδοι, τα σωματεία και τα μέλη, μπορούν πλέον να απευθύνονται στο Επιμελητήριο για την επίλυση του.
 
 
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Νικόλας Καλαμαράς ένας καταξιωμένος επιστήμονας με αντικείμενο τη λογιστική και τη φορολογία και με τεράστια εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και των σεμιναρίων. Τα θέματα που έθιξε αναφέρονταν στην εφαρμογή των παλιότερων και νέων ρυθμίσεων για τη διεξαγωγή της λογιστικής και φορολογικής εργασίας όπως τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, τα ειδικά καθεστώτα και η συμπλήρωση των κωδικών των φορολογικών εντύπων.