08/09/2017 | 11:15
"Σήμα" Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα
  • "Σήμα" Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα
  • "Σήμα" Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα
Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε τους Ευρωπαίους ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
Μιλώντας σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι στα επτά χρόνια της κρίσης "οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν έφυγαν, δεν εγκατέλειψαν την Ελλάδα".
"Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ", ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τα στελέχη των γαλλικών επιχειρήσεων που τον συνοδεύουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, επισήμανε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ενώ κάλεσε και την ευρωζώνη να δείξει αλληλεγγύη.
"Θα ήθελα η Γαλλία να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτή τη νέα προσπάθεια....Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Πρέπει η Ευρώπη να είναι παρούσα και η Γαλλία να είναι παρούσα. Μπορώ να σας εγγυηθώ τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων", ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.
Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία
Ανάλογο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε, νωρίτερα, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δική του ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
"Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από επτά χρόνια εσωτερικής υποτίμησης και μία τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, με κόστος βέβαια και με πληγές κοινωνικές τις οποίες πρέπει να επουλώσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να επουλώσουμε. Σας καλώ να δείτε την Ελλάδα ...ως έναν εξαιρετικά σημαντικό ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Πιστεύω ότι για αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, μετά από επτά χρόνια ύφεσης φέτος έχει τη δυνατότητα να επιτύχει σχετικά υψηλά ποσοστά ανάπτυξης που μπορεί να προσεγγίσουν και ίσως ξεπεράσουν το 2%, ενώ δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τομές.
Tags: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Πολιτική Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1330 φορές

Σχετικές Ειδήσεις