tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σημαντική άνοδος στις δαπάνες για πληροφορική παγκοσμίως

Οι δαπάνες για IT σε διεθνές επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα επίπεδα των 2,8 τρισ. δολαρίων το 2019 από 2,46 τρισ. δολάρια το 2015.

Με τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας να επιδιώκουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό μέσα από επενδύσεις στην πληροφορική, οι δαπάνες για IT σε διεθνές επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα επίπεδα των 2,8 τρισ. δολαρίων το 2019 από 2,46 τρισ. δολάρια το 2015.

Έρευνα της International Data Corporation (IDC) αναφέρει ότι την επόμενη τριετία η παγκόσμια βιομηχανία θα κινηθεί σε έντονους ψηφιακούς ρυθμούς οδηγώντας τις δαπάνες για την πληροφορική σε σημαντική άνοδο.

Βασικός τροφοδότης της παγκόσμιας αγοράς του ΙΤ θα παραμείνει η περιοχή της Βόρειας Αμερικής (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς), που αναμένεται να επενδύσει τη μερίδα του λέοντος στην πληροφορική σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, οι δαπάνες της Βόρειας Αμερικής για την αγορά της πληροφορικής αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων ήδη από το 2017.

Σύμφωνα με την International Data Corporation, η περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) αναδεικνύεται στη δεύτερη βασικότερη αγορά του κόσμου αναφορικά με τις δαπάνες για το ΙΤ. Την τρίτη θέση μεταξύ των πιο δυναμικών επενδυτών καταλαμβάνει η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, η οποία μάλιστα ακολουθεί κατά πόδας τις επιδόσεις της ΕΜΕΑ.

Στο μεταξύ, την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για ΙΤ θα εμφανίσει η Λατινική Αμερική, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των σχετικών επενδύσεων να ανέρχεται στο 4,3%. Οι δαπάνες για το IT, με ορίζοντα το 2019, θα «τρέξουν» με ρυθμούς 3,8% στη Βόρεια Αμερική, ενώ Ασία – Ειρηνικός και EMEA θα επενδύσουν στο ΙΤ με βραδύτερους ρυθμούς της τάξεως του 3,3%.

Πρωταθλήτρια η Υγεία

Ο κλάδος που θα αυξήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις επενδύσεις του στην πληροφορική ως το 2019 είναι η Υγεία, η οποία αναμένει μεγάλα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δαπάνες του κλάδου της Υγείας για το ΙΤ θα ενισχυθούν κατά μέσον όρο σε ετήσια βάση κατά 5,5% ως το 2019.

Από τους επί μέρους τομείς του ΙΤ οι δαπάνες για λογισμικό (software) αναμένεται να καταγράψουν τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης, της τάξεως του 6,7%. Βεβαίως το hardware θα παραμείνει ο πιο μεγάλος τομέας από πλευράς επενδύσεων αντιπροσωπεύοντας το 40% των παγκόσμιων δαπανών.

Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή με περισσότερους από 1.000 εργαζομένους, θα πρωταγωνιστήσουν στις επενδύσεις στο ΙΤ, με τις επενδύσεις τους να αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου.
 

Πηγή www.in.gr