tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σημαντική πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας

Με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εκπροσώπηση των χιλιάδων μελών του και την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας

Με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εκπροσώπηση των χιλιάδων μελών του και την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοινώνει τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ερευνών και Τεκμηρίωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Εμπόρων (ΙΕΤΕΕΜΕ).

Σκοπός του Ινστιτούτου η επιστημονική υποστήριξη και αναβάθμιση του έργου του Ε.Ε.Α.

Ο ιδρυτικός στόχος του ΙΕΤΕΕΜΕ είναι να μετατραπεί βαθμιαία σε ένα δυναμικό και αναγνωρισμένο “think tank” έρευνας και δημόσιας πολιτικής που θα: 

  1. γίνει σημείο αναφοράς για την τεκμηριωμένη ενημέρωση και υποστήριξη των μελών του Ε.Ε.Α.

  2. καταστήσει ενεργότερη και περισσότερο αποτελεσματική την συμμετοχή του Ε.Ε.Α. στον δημόσιο διάλογο.

  3. αναβαθμίσει τον ρόλο του Ε.Ε.Α. στην επίσημη θεσμική δημόσια διαβούλευση μέσω της κατάρτισης μελετών για τη διατύπωση συγκεκριμένων Θέσεων και προτάσεων πολιτικής ώστε να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας.

  4. δικτυώσει το Ε.Ε.Α. με εγχώρια και ευρωπαϊκά συλλογικά επιχειρηματικά και ερευνητικά δίκτυα και Ινστιτούτα για την ενεργό συμμετοχή του στην διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας.

  5. δημιουργήσει συνεργασίες με συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα για την διασύνδεση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών με συνεργατικά δίκτυα καινοτομίας, εξωστρέφειας και νέων τεχνολογιών.

Οι ιδρυτικές αρχές  και αξίες που διέπουν την οργάνωση και την ερευνητική λειτουργία του ΙΕΤΕΕΜΕ είναι η υπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, η διασφάλιση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης των δημόσιων πολιτικών, η υποστήριξη της νέας γενιάς επαγγελματιών στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα, η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος που θα δίνει νέες ευκαιρίες σε όλους, η ελεύθερη διάχυση της γνώσης, των νέων τεχνολογιών και των ανοιχτών δεδομένων.

Για την αποτελεσματική ικανοποίηση του σκοπού της λειτουργίας του, το ΙΕΤΕΕΜΕ έχει την δυνατότητα να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Την επιφόρτιση για την αποδοτική λειτουργία του, αναλαμβάνει το Επιστημονικό Συμβούλιο που έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Συγκρότηση Επιστημονικού Συμβουλίου

◦     Καθηγ. Μιλτιάδης Νεκτάριος (πρόεδρος)

◦     Καθηγ. Σωτήρης Καρκαλάκος (αντιπρόεδρος)

◦     Καθηγ. Χριστόφορος Σκαμνάκης (μέλος)

◦     Μαρία Καρακλιούμη, Στατιστικολόγος (μέλος)

◦     Νίκος Λεβετσοβίτης, Ε.Ε.Α. (μέλος)

◦     Δήμητρα Αλαμπάνου, Ε.Ε.Α. (μέλος)

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα συνεχίσει να εργάζεται πυρετωδώς για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που  αποτελούν και τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας.

Από το Ε.Ε.Α.