tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σόιμπλε για ελληνικό πρόγραμμα και μέτρα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπεραμύνεται των θέσεων του και «δείχνει» την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπεραμύνεται των θέσεων του και «δείχνει» την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι παραπλανητικό για τους Έλληνες να λέγεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη μείωση των συντάξεων.

«Στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό, διότι παραπλανά τους πολίτες, που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη» αναφέρει.

Ξεκαθαρίζει ότι «τρέφει μεγάλη συμπάθεια» για τον ελληνικό λαό, «διότι πρέπει να σηκώσει μεγάλα βάρη». Όπως αναφέρει ωστόσο, η λύση των προβλημάτων για τον ελληνικό λαό βρίσκεται μόνον στη βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα. «Υπάρχουν βήματα προόδου, δεν γίνονται όμως τόσο γρήγορα όσο τα περιμένει ο κόσμος. Αλλά δεν είναι σωστό να λέγεται ότι φταίνε οι άλλοι», υπογραμμίζει.

«Θα είμαι ευχαριστημένος όταν με το πρόγραμμα επιτύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε: να πάνε καλά τα πράγματα για τους Έλληνες πολίτες, η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές, χωρίς πρόγραμμα και να μην εξαρτάται από πρόσθετη βοήθεια. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς», συνεχίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος «δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή, διότι η Ελλάδα δεν πληρώνει τοκοχρεολύσια για μεγάλη περίοδο και έχει χαμηλά επιτόκια». «Όλα αυτά είναι καλά. Μελλοντικά ίσως το χρέος καταστεί πρόβλημα για την Ελλάδα. Τότε θα πρέπει να συζητηθεί» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «θα φροντίσουμε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στις αγορές. Και όταν η ελληνική οικονομία δεν θα εξαρτάται πλέον από τη βοήθεια, θα δούμε αν και εφόσον είναι απαραίτητα περαιτέρω βήματα».