tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

"H πιο δραματική μου στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015"

Για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων αλλά και για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 μίλησε στην εφημεριδα Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η πιο δραματική του στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015. 

«Την καθοριστική βραδιά μίλησα με την καγκελάριο δεκάδες φορές στο τηλέφωνο…Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη. Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει επ΄ αυτού και με τον κύριο Γκάμπριελ» σημείωσε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε:

«o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως. Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο».