tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ, το πρόγραμμα τελειώνει

"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμφωνίες - και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το ΔΝΤ διστάζει να συνεχίσει να συμμετέχει- τότε το πρόγραμμα λήγει"

H Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις συμφωνίες με τους δανειστές της, διαφορετικά το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα και (το πρόγραμμα) λήγει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg,στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η ομοσπονδιακή Βουλή, η Μπούντεστακ, ασφαλώς δεν θα ενέκρινε σε αυτήν την περίπτωση ένα νέο πρόγραμμα.
"Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμφωνίες – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το ΔΝΤ διστάζει να συνεχίσει να συμμετέχει- τότε το πρόγραμμα θα τελειώσει", ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι "έτσι θα είχε καταστραφεί η προϋπόθεση για το πρόγραμμα σωτηρίας".
Προειδοποίησε, ακόμη, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για ένα νέο πρόγραμμα και η Μπούντεστακ πιθανόν να μην έδινε την συγκατάθεσή της για τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις.
"Στη Γερμανία η νομολογία είναι απολύτως σαφής: Εάν το πρόγραμμα άλλαζε, θα έπρεπε να κάνουμε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα", επισήμανε ο Σόιμπλε, και "δεν θα συμβούλευα να προσπαθήσουμε να λάβουμε την συγκατάθεση της Μπούντεστακ επ΄αυτού", διότι οι βουλευτές της είναι πιθανόν ότι θα εξέφραζαν την άποψη ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις, εάν οι Έλληνες δεν τηρούν τις συμφωνίες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ