tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σπίρτζης: Χρέωση, αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

"όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται"

Δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά ούτε μετωπικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.  
Όπως είπε, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά τυπική.
«Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση -και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες, όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας, σύμφωνα με τη σύμβαση… Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται», εξήγησε ο υπουργός Υποδομών. 
«Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Γι' αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων».