tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Στα 221 δις δολλάρια τα κέρδη εταιριών σε φορολογικούς “παραδείσους”

Η έκθεση αναφέρει ότι εταιρίες από όλο τον κόσμο έστειλαν 221 δισ. δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους το 2015

Τα κεφάλαια που εισρέουν στους φορολογικούς παραδείσους ανά τον πλανήτη με τέτοιο ρυθμό, που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έχουν εγγραφεί περισσότερα κέρδη στις Βερμούδες από ότι στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ που επικαλείται το Marketwatch, πολυεθνικές εταιρίες από 26 ανεπτυγμένες οικονομίες ανακοίνωσαν περισσότερα κέρδη από εταιρίες holding στο νησάκι των Βερμούδων (43,7 δισ. δολάρια) από ότι στην Κίνα (36,4 δισ. δολάρια). 

Η έκθεση αναφέρει ότι εταιρίες από όλο τον κόσμο έστειλαν 221 δισ. δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους το 2015, με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να προέρχεται από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, ενώ η τάση είναι αυξητική. 

Το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, τα νησιά Κεϊμάν και οι βρετανικές Παρθένες Νήσοι συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών προορισμών των χρημάτων. 

Τα Ηνωμένα Εθνη ζητούν περισσότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών σε φορολογικά θέματα για την αντιμετώπιση της χρήσης των φορολογικών παραδείσων. Η ευρωζώνη πρόσφατα ενίσχυσε τη σχετική νομοθεσία, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε εκροές κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. 

Πηγή www.euro2day.gr