tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ 12:00-15:00

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη ρύθμιση για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των σταθμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αττικό Μετρό στον ΟΑΣΑ.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 15:00 το Λεκανοπέδιο λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη ρύθμιση της τροποποίησης του άρθρου 5 ν.3920/2011, για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των σταθμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αττικό Μετρό στον ΟΑΣΑ.

Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η εν λόγω ρύθμιση, «η οποία έχει περιληφθεί σε ένα εντελώς άσχετου θέματος νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών» θα προκαλέσει «τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στον φορέα, στερώντας του νόμιμα έσοδα, απαξιώνοντάς τον και υπονομεύοντας τελικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του».

Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» (Γραμμή 2 & Γραμμή 3), «Αργυρούπολη» (Γραμμή 2), «Νομισματοκοπείο» και «Δουκ. Πλακεντίας» (Γραμμή 3) λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών οι συρμοί θα διέρχονται από τους τέσσερις σταθμούς χωρίς στάση.