17/07/2017 | 10:35
Σταθάκης: Με κοινωνικά και άλλα κριτήρια η τακτοποίηση αυθαιρέτων
Σταθάκης: Με κοινωνικά και άλλα κριτήρια η τακτοποίηση αυθαιρέτων

Στις παραμέτρους του νέου νομοσχεδίου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, που αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς,  το Κτηματολόγιο, αλλά και την πορεία της οικονομίας, αναφέρεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα ο κ. Σταθάκης εξηγεί:

"...Διαμορφώνει ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν [...] Αλλάζει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής [...] Απλοποιούμε τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, μεταφέρουμε ένα μέρος των ελέγχων από την πολεοδομία στους μηχανικούς, συστηματοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται εφεξής οι διαδικασίες ελέγχου και για πρώτη φορά διαφοροποιούμε αυτόν που αδειοδοτεί από αυτόν που ελέγχει".

Αναφορικά με το κτηματολόγιο, σημειώνει ότι "θα φτιάξουμε πρώτη φορά ενιαίο φορέα Κτηματολογίου ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο θα έχει τη νομική διάσταση που ανήκει σήμερα στα υποθηκοφυλακεία αλλά και τη χωρική που επωμίζονται τα κτηματολογικά γραφεία [...] Το Κτηματολόγιο θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας".

Κάνει, ακόμη, λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας, προσθέτοντας πως "αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι εφικτή και αυτό είναι το ελπιδοφόρο σενάριο για την επόμενη μέρα". Παράλληλα, εκτιμά ότι η ανεργία θα υποχωρήσει σύντομα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Tags: Ακίνητα Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1191 φορές

Σχετικές Ειδήσεις