tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σταθερός στην άποψη του για δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας

Σε διάγγελμα του το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί και ότι η κυβέρνηση μένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε διάγγελμα του το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί και ότι η κυβέρνηση μένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Πάντως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί άμεσα. Σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης, είπε, είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους με όρους βιωσιμότητας.

 

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ακολούθησαν καλύτερες προτάσεις για το θέμα του χρέους από την πλευρά των εταίρων και ότι η κυβέρνηση φρόντισε να στείλει τις δικές της αντιπροτάσεις.

 

Όσο για το κλείσιμο των τραπεζών, την ταλαιπωρία των πολιτών και τις συνέπειες που έχει αυτή η εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, ισχυρίστηκε ότι οφείλεται στην επικράτηση ακραία συντηρητικών κύκλων, που στόχο είχαν "να περάσουν τον εκβιασμό από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη ξεχωριστά".

"Είναι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να έχουμε αυτές τις εικόνες της ντροπής, να κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στο λαό και να οδηγούν σε ταλαιπωρία χιλιάδες ανθρώπους ηλικιωμένους που η κυβέρνηση παρά τη χρηματοδοτική ασφυξία φρόντισε και εξασφάλισε η σύνταξή τους να καταβληθεί κανονικά στους λογαριασμούς τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line