13/03/2018 | 11:00
Στις επάλξεις η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Ε.Ε.Α.
Στις επάλξεις η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Ε.Ε.Α.

Ανέλαβε δράση η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε μία κομβική για τον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών περίοδο. 

 

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές στη Βουλή και εν όψει της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 για να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο.

 

Στη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν οι κ.κ.: Κώστας Δρόσος, πρόεδρος της Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και Ταμίας του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, Τσαβλής Διονύσιος, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., Μπαρόγιωργας Θεόδωρος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του Ε.Ε.Α. και πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αθήνας, Αγαπητός Κωνσταντίνος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., Τρίμης Γεώργιος, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Νότιας Αθήνας, Λαμπρόγιαννης Ελευθέριος, Ταμίας του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Νότιας Αθήνας, Κάνδιας Κοσμάς, πρόεδρος του Σωματείου Κεντρικού Τομέα, Θεοδωρόπουλος Δημήτριος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., Τζεμπελίκος Γεώργιος, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, Βασιάκος Γεώργιος, Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ανατολικής Αττικής.

 

Παρέστη, επίσης, ο Α' Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, κ. Νίκος Γρέντζελος.

 

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν επί τάπητος είναι: τρόπος εξέτασης για την απόκτηση διπλωμάτων, έλεγχος στα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, νέες γλώσσες (π.χ. αραβικά) για το σύστημα εξετάσεων, σύστημα elearning για κάποιες ειδικές κατηγορίες (π.χ. κωφάλαλοι), συστέγαση σχολών οδηγών, ασφάλιση υποψήφιων οδηγών μοτοσικλετών κ.ά.

 

Στο πλευρό πάντα των επαγγελματιών - μελών του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα μεταφέρει τις προτάσεις της Επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και τον Πρόεδρό της κ. Διαμαντή Ηλιάδη, με στόχο την προώθησή τους στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη.

Tags: ΕΕΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1896 φορές

Σχετικές Ειδήσεις